Cégkereső -Hozzon jobb döntéseket céges hitelinformációk segítségével

Egy üzleti kapcsolat létrejöttét megelőzően a potenciális partnerek kulcsfontosságú pénzügyi és céges adatainak és az ügyfelekkel kapcsolatos egyéb információknak az ellenőrzése rutin lépés kell, hogy legyen minden cég élelében. Ám amíg az új ügyfelekkel óvatosabbak a vállalkozások, nagyobb utánajárást követően kötnek velük üzletet, a régebbi partnerekkel - akiknek ismert múltjuk van a számlafizetésben- sokkal felületesebbek így azok meglepően magas kockázatot rejtenek. Sokak nem is gondolnák, hogy a vállalatok hitelezési veszteségeinek 80%-a régebbi ügyfelektől származik.

A vállalatok pénzügyi adatainak rendszeres ellenőrzése segít Önnek naprakésznek maradni az üzleti partnerek pénzügyi helyzetéről és ezáltal jobb üzleti döntéseket hozni, mivel az ügyfelek fizetési nehézségei gyorsan hatással lehetnek az Ön cégének működésére is. Ha például egy ügyfél késlekedik a számla kifizetésével, az azonnali hatással lesz az Ön vállalatára – és minél nagyobb az partner, annál súlyosabb károkat okozhat a késlekedés a szervezet számára. A pénzforgalom kezeléséhez rendkívül fontos az ügyfél pénzügyi helyzetének ismerete – az ügyfél gazdasági problémáinak lehető legkorábbi ismerete lehetővé teszi Önnek, hogy felkészüljön ezekre a saját pénzforgalmi műveleteiben.

A Dun & Bradstreet Cégkereső  hozzáférést biztosít a magyar és a nemzetközi vállalatokról szóló átfogó pénzügyi riportokhoz. 

  • Ön tudja azonosítani cégének azon működési kockázatait, amelyek az ügyfelek és a partnerek pénzügyi problémáiból fakadnak? Cégének pénzügyi adatai az Ön partnerei üzleti fejlődésének irányát is felfedhetik.
  • Ha a cégének tevékenységi köréhez kapcsolódó vállalkozások, üzletágak teljesítménye csökkenőben van, mit jelent ez az Ön cégére és az aktív együttműködéseire nézve?

Külföldi partnerek ellenőrzése? Lehetséges.

Ügyeljen arra, hogy rendszeresen ellenőrizze nemzetközi partnerei háttéradatait és hitelinformációit. A Dun & Bradstreet eseti cégriportjainak, illetve az online céginformációs rendszernek a segítségével azonnal gondoskodhat partnerei ellenőrzéséről.

A cégek pénzügyi adatainak ismerete segíthet meghatározni az üzleti kockázatokat a jövedelmezőség, a likviditás, a fizetőképesség és a növekedés szempontjából is.

A jövedelmezőség magában foglalja az összes beruházás megtérülését, vagy azt, hogy milyen profitot lehet megvalósítani a társaság kiadásai révén. Időnként a növekedés és a jövedelmezőség kéz a kézben jár, míg más esetekben egy vállalat annak ellenére növekedhet, hogy rövid távú tevékenysége nem feltétlenül jövedelmező. Ez a helyzet különösen gyakori például az induló vállalkozásoknál, amelyek jelentős veszteségeket szenvedhetnek el, mielőtt a működésük jövedelmezővé válna.

Jó likviditással viszont megelőzhető, hogy a vállalat fizetési felszólításokat kapjon, vagy például csődbe menjen, és kifizetetlen számlákat hagyjon maga után.

A fizetőképesség azt mutatja meg, hogy képes-e a vállalat a finanszírozási struktúrájával a felszínen maradni. Ha elegendő saját tőkével rendelkezik, akkor nincs szüksége döntő szerepet játszó kötelezettségekre.

Tudjon meg többet most az egyszerűen hozzáférhető cégriportokról. Cégriportjainkkal a régi és az új partnerekkel kapcsolatos információkat is könnyedén áttekintheti és az elérhető céginformációk alapján hozhat magabiztos, adatokon alapuló, okos döntéseket vállalata érdekében.