Hozzon gyorsabban, okosabb üzleti döntéseket

Értékelje az üzleti kilátásait gyorsan és online- minden változás esetén legyen naprakész.

D&B Credit Reporter

A D&B Credit Reporter egyszerű, és nagyszerű megoldást kínál ha magabiztos hitelezési döntéseket szeretne hozni. Értékelje potenciális ügyfeleit az elérhető céginformációk segítségével. A hitelképességi riportok áttekintést nyújtanak a vállalatok pénzügyi helyzetéről.

A D&B Credit Reporter egy könnyen kezelhető és felhasználóbarát megoldás, melynek segítségével felgyorsíthatja a hitelezési folyamatait az új ügyfelek esetében, valamint naprakész maradhat a már meglévő ügyfeleivel és beszállítóival kapcsolatos hitelinformációk terén. Ismerje meg az Ön cégével partneri kapcsolatban, együttműködésben lévő szervezetek aktuális helyzetét.

Ügyfelei aktuális állapotának nyomon követése most még fontosabb, mint valaha. A D&B értékelési modelljei részletes tájékoztatást nyújtanak a csőd valószínűségéről, a hitelminősítésről, a fizetési módról és más vállalatspecifikus mérőszámokról. Itt igényelheti a D&B Credit Reportert.Ha új hitelkérelmezőkkel kapcsolatban kell döntést hoznia

A szervezetek hitelképességi pontszámának és hitelminősítésének segítségével értékelheti a kockázati szintet, a hitelképességet, az adott cégre jellemző fizetési morált és a vállalatok életképességét is. A D&B Credit Reporter egyszerűsített, online céginformációs rendszerében megtalálható riportok részletes céginformációkkal támogatják a vállalati döntéshozatalt- azt, hogy Ön tiszta képet kapjon potenciális ügyfele pénzügyi helyzetéről és arról, hogy az pontosan milyen hitelkockázatot jelent.

Tekintse meg az egyedülálló, előrejelző és teljesítményalapú hitelképességi pontszámokat és elemzéseket, valamint a kereskedelmi fizetési adatokat, a jogi eseményeket, a nagyvállalatok ágrajzát (kapcsolt és kapcsolódó vállalkozások). A D&B Credit Reporter az olyan szakértői iránymutatások segítségével, mint „Az általános üzleti kockázatokra és a maximálisan nyújtható hitelre vonatkozó ajánlás”, összefoglalja és értelmezi elemzéseit, hogy Ön könnyen felmérhesse a kockázatokat, és okos, adatokon alapuló döntéseket hozhasson.

Ha körültekintően kell kezelnie a cash flow-t

A D&B adatbázisa segít Önnek vállalata cash flow-val kapcsolatos kockázatát az adott partner fizetési előzményei alapján, tendenciákat mutató adatokat és az Önnel üzleti kapcsolatban álló vállalatok adatait alapul véve. A D&B Credit Reporter olyan teljesítményalapú pontszámokat használ, mint a fizetési morálra vonatkozó pontszám (a D&B PAYDEX® nevű mutatója alapján), amely a vállalkozás elmúlt két évére vonatkozó hiteltörténetét és fizetési teljesítményét értékeli. A cégriportok olyan előrejelző információkat is tartalmaznak, mint például a cash flow-kockázati pontszám (a D&B Fizetésmulasztási pontszáma [Delinquency Score] alapján), amely a következő 12 hónapra tekint előre, és a késedelmes fizetés valószínűségére vonatkozóan minősíti az adott vállalkozást.

Ha figyelemmel kell kísérnie a kulcsfontosságú üzleti kapcsolatokat

Beállíthat figyelmeztetéseket, hogy a problémás ügyek közvetlenül az Ön postaládájába érkezzenek, így naprakész maradhat az ügyfelei hitelprofilját érintő változásokkal kapcsolatban, és gyorsan intézkedhet a magas kockázatú partnerek tekintetében. Bizonyos iparágak szezonális jellegűek, így néhány vállalat erősen támaszkodik a hitelekre, mások pedig kizárólag készpénzben gondolkodnak, ezért fontos, hogy Ön mindig figyelemmel kísérje ügyfeleit. A D&B Credit Reporter segítségével képes lesz magabiztos hitelezési döntéseket hozni a világ legnagyobb kereskedelmi adatbázisának felhasználásával.

Miben tud segíteni a D&B Credit Reporter?

• A következő 12 hónapon belül bekövetkező vállalati csőd valószínűségének előrejelzése
• Nagyvállalatok ágrajzának (kapcsolt és kapcsolódó vállalkozások) áttekintése a bevételi lehetőségek, illetve a kockázatok vizsgálatához
• Optimalizáltan nyújtott kölcsönök a D&B hitelezési ajánlásának köszönhetően
• Segítségnyújtás érdemi és kiigazított adatokkal egy aggregált kockázati szint eléréséhez
• Vállalatok fejlődésének (elmúlt 24 hónap) grafikus megjelenítése

Másként fogalmazva Ön a következőket teheti meg:


• Gyors hozzáférést szerezhet a szükséges információkhoz
• Új hitelfelvevőket mérhet fel
• Ellenőrizheti és felülvizsgálhatja, hogy a kölcsönök kiterjeszthetők-e ügyfeleire és üzleti partnereire
• Áttekintést kaphat a fizetésképtelenség valószínűségéről, a hitelképességről, a fizetési módokról stb.
• Támogatást kaphat hitelezési döntéseihez
• Felhasználhatja a D&B pontszámait és hitelminősítéseit a hitelképesség különböző vonatkozásainak elemzéséhez, amelyek a kölcsöntőkétől és a készpénzes tranzakcióktól függenek.

A D&B Credit Reporterrel kapcsolatos további információk itt olvashatók.